Az LMP parlamenti frakciója közleménye

  Budapest, 2016. október 26., szerda (OS) - A termőföld-privatizáció úgy ér véget, ahogy elkezdődött: alaptörvénysértéssel és sok hazugsággal -


        Az Alaptörvény rendelkezése szerint a nemzeti vagyon megőrzésének a követelményeit sarkalatos, tehát kétharmados törvényeknek kell meghatározni, így annak egyszerű többséggel való elfogadása alkotmányellenes. Az AB már a program indításakor is kimondta az eladásokat elrendelő kormányhatározat részbeni alkotmányellenességét.


     Az NFA törvény mellett az Országgyűlés kormánypártjai tegnap további két jogszabályt is elfogadtak a "földet a gazdagoknak" program kapcsán, amit követően Bitay Márton Örs sajtótájékoztatón súlyos valótlanságokat állítva összegezte a program tapasztalatait. Valójában a program az állami földek lenyúlását, a fideszes zöldbárók tartós helyzetbehozását és a kis és családi gazdaságok ellehetetlenítését szolgálta a vidéket eláruló Magosz asszisztálásával. Az LMP bármilyen fórumon kész állításait konkrét tényekkel alátámasztani.


Sallai R. Benedek,
az LMP országgyűlési képviselője



     Kiadó: LMP parlamenti frakciója


  Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.





Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 10. 26.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?