Kishantos NEM pártközpont, és NEM tőkés társaság!

Dr. Fazekas Sándor parlamenti meghallgatásán „pártközpontnak” és „tőkés társaságnak” nevezte a közjóért önzetlenül tevékenykedő Kishantosi Vidékfejlesztési Központot. Egyik sem igaz!


Kishantos az országos politikába a 2005-ös gazdatüntetésen kapcsolódott be, ahol Ács Sándorné a tárgyaló delegáció tagja volt a gazdák oldalán. Akkor  Jakab István személyesen jött el Kishantosra köszönetet mondani. Ettől kezdve a Dr. Ángyán József nevével fémjelzett fenntartható vidékfejlesztés érdekében  szoros volt az együttműködés a Magosszal  és a Fidesszel. Fideszes pártközpont lett volna Kishantos" A Fidesz és Kishantos útja 2011. őszétől az állami földek bérleti pályázatai és a földtörvény ügyében vált el. Kishantos maradt az eredeti úton, Orbán Viktor kormánya pedig megmutatva igazi arcát, 180 fokos fordulatot vett. Kishantos „bűne”, hogy ezzel folyamatosan szembesíti a kormányt pl. a www.kielegyenafold.hu honlapon keresztül. Nem tehet mást, mert hazánk jövőjéről, gyerekeink, unokáink sorsáról van szó.


Az Élőlánc Magyarországért nevű ökopártot 2005-ben  a fenntarthatóságért dolgozó szakemberek alapították  –– hogy legyen politikai képviselete ennek a jövőnket biztonságos alapokra helyező,  tudományos szemléletnek. Kishantos egyik vezetője, Ács Sándorné alapító elnökségi tagja az Élőláncnak. Ugyanazt a szakmai meggyőződést  képviseli az országos politikában, mint Kishantoson. Kishantos azonban szervezetében, gazdálkodásában nincs kapcsolatban  az Élőlánc Magyarországért párttal. Kishantos munkatársai is más-más párttal szimpatizálnak –nem titok, hogy Kishantos másik vezetője -  Bolye Ferenc 2010-ben a fideszes Varga Gábornak kampányolt – máig őrzi az emlékül kapott bort…


A pártban való politizálás egyébként állampolgári jog. Ha ezért üldöztetés jár – a munkahelyül szolgáló cég tönkretétele – az már kőkemény diktatúra. Ha pedig mindez egy szűk érdekcsoportot szolgál, akik „mindent visznek” – akkor ez olyan jelenség, melyre a magyar nyelv még nem alkotott szót.  A „maffia” szó túl szelíd kifejezés arra, amikor az államapparátust használják a közvagyon megrablására – az állampolgárok ellenében.


A másik Kishantos elleni hamis vád – hogy „tőkés társaság” lenne. Ha van szervezet Magyarországon, ami NEM tőkés társaság, az Kishantos. A jogász végzettségű miniszternek pontosan tudnia kell, hogy a non-profit kft. olyan jogi forma, mely  azt jelenti, hogy senki nem vesz ki profitot a cégből, hanem azt a fejlesztésekre, a közhasznú tevékenységre fordítják.


De ha már szóba hozta a tőkés társaságokat a miniszter úr, akkor beszéljen azokról, akik 2001-ben a „piszkos privatizációval” ingyen szereztek meg milliárdos cégeket, több tízezer hektár állami föld  bérleti jogával. Nem titok, hogy Kishantos kivégzése mögött is  egy ilyen cég  áll. És akkor már beszéljen arról is, hogy az az államtitkár, aki ezt az államnak sok tízmilliárdos kárt okozó privatizációt levezényelte  – éppen most tér vissza ismét államtitkárként a hazai politikába. 


2014. június 13.

Ács Sándorné

 

Kapcsolódó anyag:      Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő Kishantosról még közvetlenül a választások után, 2010 nyarán: http://www.youtube.com/watch...v=wjmiFBLViV0






Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 06. 13.

© 2013 Kié legyen a föld?