Gigantikus koalíció alakul: az LMP egyetért a Kisgazdákkal, akik ezek szerint még léteznek

„El a kezekkel az állami földek maradékától!” Az LMP szerint a kormányzati tervek abszurditását jelzi, hogy már a Fidesz szövetségeseként működő Kisgazda Polgári Egyesület is nyíltan bírálja Jakab István Magosz-vezér tervét az állami földvagyon lenyúlására.


A tisztességtelen, átláthatatlan „Földet a gazdáknak” program keretében a közföldeket nagyon sokszor fideszes, magoszos, agrárkamarai vezetők érdekei alapján osztották ki, semmibe véve a helyi gazdálkodókat, ezt mondja Sallai Róbert Benedek, az LMP képviselője. Most az így bérleti jogot szerzett kedvezményezettek álságos, vállalhatatlan indoklással, szinte ingyen megszerezhetnék e földek tulajdonjogát is, teszi hozzá.


„A Kisgazda Polgári Egyesülettel teljesen egyetértve, az LMP ismét leszögezi: az állami földrablásnak egyszer, s mindenkorra véget kell vetni. Védett természeti értékeinkhez hasonlóan az állami földvagyon túlnyomó többsége is közös örökségünk: átjátszása a mindenkori politikai kurzus kegyeltjeinek megbocsáthatatlan bűn, hiba lenne.”


Ahol a művelési kötelezettségének az állam nem tud eleget tenni, és bérleti úton sem tudja a földet vidékpolitikai célokra hasznosítani, ott megfontolható egy-egy kisebb résztulajdon értékesítése. De a teljesen állami tulajdonú, bérbe adható állami termőföldek értékesítése megengedhetetlen, véli az SRB-ként is ismert képviselő.


Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 07. 10.
Cikk forrása

2015. július

© 2013 Kié legyen a föld?