A föld azé, aki…

A föld azé, aki… © Fotó: HBN archív

…megműveli – legalábbis a mondás szerint. Valójában azonban bizonyos kormányközeli (gazda)körök erősen hajlanának arra, hogy az állami föld azé legyen, aki bár bérlőként már most is fillérekért műveli, úgy kaphatná az állami vagyont örökbe, hogy tulajdonképpen fizetnie sem kellene érte. Mármint saját zsebből. Petneházi Attila jegyzete.

A Magosz szerint ugyanis a jelenlegi bérlők (akik közül többről tudható, hogy bizony a politikai kurzus kegyeltjei) az uniós földalapú támogatásból törleszthetnék az ölükbe hullott égi manna ellenértékét.


Nem erre mondják azt pestisen, hogy ügyes...!


Az idősebbek emlékezhetnek még arra, amikor az ezredforduló táján az úgynevezett “piszkos 12-őt”, vagyis a tucatnyi állami gazdaságot a kormányhoz közeli nagyvállalkozóknak játszotta át regnálása utolsó pillanataiban az első Orbán kormány. Elemzők szerint most a társadalmi igazságosság szempontjából valami hasonlóan gyalázatos lépés készül. Amennyiben a kormány rábólintana a felvetésre, azzal a nemzeti vagyon még állami kézben lévő maradékának a fillérekért történő elherdálására bólintana rá. Ha ugyanis az átlagos hazai hektáronkénti termőföldárak töredékéért kapnák meg a jelenlegi bérlők a birtokukat, azzal 750-800 milliárd forinttal rövidítené meg a kormány az adófizetőket.








Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 07. 29.
Cikk forrása

2015. július

© 2013 Kié legyen a föld?