MFB: hitelígérvénnyel licitálhatnak a gazdálkodók az állami földekért

A gazdálkodók még az állami földterületekre kiírt árverés megkezdése előtt meggyőződhetnek hitelképességükről, ennek érdekében az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) megbízásából a Budapest Bank Zrt. 2015. november 5-én megkezdi a hitelígérvények kiadását – közölte az MFB szerdán az MTI-vel.


Az MFB 150 milliárd forintos MFB-NHP Földhitel Hitelprogramjában nyújt kedvező kamatozással forrásokat a földműves őstermelők és egyéni vállalkozók részére az értékesítésre kijelölt állami földek megvásárlásához. Az MFB a hitelterméket a Budapest Bank mint közvetítő partnerbank fiókhálózatán keresztül forgalmazza.
A tájékoztatás szerint az igénylőnek a feltételeknek való megfelelésről ügyfélnyilatkozatot kell benyújtania a Budapest Bank fiókok egyikében.


A hitelígérvény nem kötelező, ugyanakkor az MFB felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy aki a licitálás előtt meg akar győződni hitelképességéről, az még az árverés időpontja előtt keresse fel a Budapest Bank fiókok egyikét.Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 11. 04.
Cikk forrása

2015. november

© 2013 Kié legyen a föld?