Hitelígérvénnyel is lehet licitálni állami földekre

Annak érdekében, hogy a gazdálkodók még az állami földterületekre kiírt árverés megkezdése előtt meggyőződhessenek hitelképességükről, az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) megbízásából a Budapest Bank Zrt. 2015. november 5-én hitelígérvények kiadását kezdi meg. Ehhez az igénylőnek a feltételeknek való megfelelésről szóló ügyfélnyilatkozatot kell benyújtania a Földhitel értékesítésébe bevont Budapest Bank fiókok egyikében.


hitelígérvénnyel is licitálhatnak a gazdálkodók

Kép: PP


Az MFB 150 milliárd forintos MFB-NHP Földhitel Hitelprogramjában az értékesítésre kijelölt állami földek megvásárlásához nyújt rendkívül kedvező kamatozással forrásokat a földműves őstermelők és egyéni vállalkozók részére. A Földhitel értékesítésébe bevont Budapest Bank fiókok november 5-én megkezdik a hitelprogram feltételeinek való megfelelésről szóló ügyfélnyilatkozatok átvételét és ezek alapján a hitelnyújtásra vonatkozó, személyre szóló hitelígérvények, vagyis feltételhez kötött, kötelező érvényű finanszírozási ajánlatok kiadását.


A földárverésen a licitálók így már a hitelígérvények birtokában vehetnek részt, azaz meggyőződhetnek arról, hogy amennyiben a nyilatkozatukban rögzített feltételeknek a hitelnyújtáskor is megfelelnek, a Bank szempontjából hitelképesnek bizonyulnak.


Így lehet hitelt kapni földvásárláshoz!


A 150 milliárd forint keretösszegű hitelprogram célja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által a Földet a gazdáknak! program keretében az – állami tulajdonú földek földművesek részére történő értékesítéséhez szükséges intézkedésekről szóló vonatkozó kormányhatározat alapján – árverés útján értékesített földrészletek megvásárlásának finanszírozása. A hitelt forintban lehet felvenni, futamideje legfeljebb 20 év.


A múlt héten kezdődött meg a nagy földlicit.


A hitel kamatozása az első tíz évben fix 1,95 százalék/év. Azt követően az akkor elérhető legmagasabb kamattámogatás mellett kaphatnak hitelt a hitelprogram résztvevői. A hitel legkisebb igénybe vehető összege 3 millió forint, és ügyfelenként nem haladhatja meg a 300 millió forintot. A hitelt az ügyfelek egyszerűsített hitelbírálati eljárás keretében vehetik igénybe. A hitel a szerződés teljes futamideje alatt díjmentesen előtörleszthető.Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 11. 05.
Cikk forrása

2015. november

© 2013 Kié legyen a föld?