Még idén 2-300 ember kezébe kerül a hazai termőföld

Még idén 2-300 ember kezébe kerül a hazai termőföld

Ángyán József úgy véli: a most eladott föld hamarosan külföldi kézbe kerül. Az Auróra Kulturális Központban szervezett beszélgetésen Ángyán azt is mondta: szerinte a Magosz pártfeladatként megkapta, hogy sürgetni kell az állami földek eladását a gazdák igényeire hivatkozva.


A 2015. november közepére kitűzött kormányzati földárverés kapcsán szervezett beszélgetést a Korrupcióellenes Szövetség.


Ángyán József és Rodics Katalin (Greenpeace) az új feudalizmus kiépítésének egy újabb mozzanatát ismertették a hallgatósággal.   


Orbán antizöld birodalma - Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról


Orbán antizöld birodalma - Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról


Rodics Katalin a hazai környezetvédelmi szakma meghatározó személyisége, az államigazgatásban eltöltött évtizedek után jelenleg a Greenpeace mezőgazdasági felelőseként dolgozik. Az átlátszó arról kérdezte, hogy miként építette le a rendszer a környezetvédelmet, miért siet a kormány az állami földeladásokkal, és hogyan szennyezik be génmódosított takarmányokkal az országot egy kormányközeli álcivil szervezet segítségével.


Évtizedekig dolgozott az állami környezetvédelem területén. Hogy látja a mostani folyamatokat"


A környezetvédelmi szakma mindig valahova csapódott, a malteros vödörbe vizes vödörből, mert hol az építésüggyel, hol a vízüggyel voltunk egy minisztériumban. De a nevében mégiscsak környezetvédelmi minisztérium volt, és megvolt a szakmai apparátus, ami évtizedekig biztosította a színvonalat.


Rendkívüli jogászgárdával dolgoztunk, a többi tárcával való egyeztetési folyamatokban igenis volt szavunk.  Amikor az agrártárcával, a leginkább ellenérdekelt tárcával vontak össze minket, akkor sajnos nem arról volt szó, hogy mi tesszük zöldebbé az agráriumot, hanem az agrárlobbi darálta be a környezetvédelmet. Jöttek a leépítések, az elbocsátások többsége a volt környezetvédelmi stábot érintette. A környezetvédelem súlyának csökkenését szépen példázza, hogy az államtitkárból is helyettes-államtitkár lett, az is össze lett vonva a hungarikummal.

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 11. 08.
Cikk forrása

2015. november

© 2013 Kié legyen a föld?