Páratlan segítséget kapnak a gazdák

November 16 -án elindult az állami földek értékesítése, az MFB 150 milliárd forintnyi keretösszegű hitelprogrammal segíti azokat a gazdákat, akik így szeretnének vásárolni, ám ezt önerőből nem tudják megvalósítani.


A gazdák számára már eddig is rendelkezésre álltak az államilag támogatott finanszírozási programok, az agrárforgóeszköz- és beruházási hitelek, de ilyen típusú, egyszerűsített, kifejezetten a földvásárláshoz kapcsolódó és ennyire kedvezményes, illetve ilyen hosszú futamidejű hitelre még nem volt példa.

 

Egyszerű és olcsó


A banki termék megalkotásakor két célja volt a szakembereknek. Az egyik, hogy rendkívül egyszerű legyen, márpedig ez a hitel leginkább egy lakossági konstrukcióhoz hasonlít: elég néhány alapvető és nem bonyolult kritériumnak megfelelni (ezek nagyjából igennel és nemmel megválaszolható kérdések). A másik cél a kellőképpen hosszú futamidő és a kedvező ár, ez a hitel pedig 20 éves futamidőre felvehető 1,95 százalékon, ami páratlanul kedvező.Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 11. 24.
Cikk forrása

2015. november

© 2013 Kié legyen a föld?