Hiába tiltakozott a Greenpeace, elárverezték a kishantosi földeket

Sikeresen elárverezték az előre meghirdetett földrészleteket Székesfehérváron - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal az MTI-vel. Pedig a Greenpeace aktivistái mindent megtettek, hogy ne így legyen.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet honlapján szereplő adatok szerint a székesfehérvári 2-es árverési bizottság kedden kilenc tételt tárgyalt: négy ercsi és öt hantosi, egyenként három hektárt meghaladó földrészletet. A Seregélyesi úti épületben emellett két másik bizottságban folytak az árverések hantosi, gárdonyi, velencei és zichyújfalui földterületekről.


Az árverések lebonyolításában közreműködő kormányhivatal közölte, hogy az előre meghirdetett földrészleteket sikeresen elárverezték. Annak ellenére - jegyezték meg -, hogy a székesfehérvári 2. számú árverési bizottság munkáját a Greenpeace aktivistái próbálták megakadályozni. Aktivistáik felmásztak az árverésnek helyt adó Seregélyesi úti épület tetejére, ahova 25 méteres "Földrablás" feliratot festettek lemosható festékkel, valamint egy "El a kezekkel Kishantostól!" feliratú transzparenst lógattak le az árverés termének ablakába. Az aktivisták az egyik árverés termébe is bejutottak, ahol magukat a berendezési tárgyakhoz láncolták.


A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte kedd este az MTI-vel, hogy az ügyben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.









Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 12. 08.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?