Megkezdi az MSZP a népszavazási aláírásgyűjtést

Március közepén indítaná népszavazási aláírásgyűjtését az MSZP az állami földek értékesítésének leállítása érdekében. Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese szerint a következő kormány visszaveheti a földet azoktól, akik "bűncselekménnyel jutottak hozzá."

Várhatóan március 14-én, miskolci fáklyás felvonulásán indítja el az MSZP az aláírásgyűjtést a földügyben kezdeményezett népszavazási kérdéshez - mondta Gőgös Zoltán. A kérdés úgy szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról..."A szocialista politikus szerint az MSZP élére állt egy széles társadalmi igénynek, és szeretnék, ha érvényes és eredményes lenne a népszavazás.Az ellenzéki párt elnökhelyettese közölte, először összegyűjtik a kezdeményezésüket támogató szervezeteket. Ezek közé sorolta az LMP-t, a PM-et, illetve az Élőlánc és a Nem adjuk a földünket! mozgalmat.


Összekötik Kész Zoltánéval


Gőgös Zoltán elmondta, az állami földekről tartott népszavazást szeretnék összekötni a Kész Zoltán független képviselő által indítványozott, az állami cégeknél bevezetendő kétmillió forintos bérplafonról szóló népszavazási kezdeményezéssel. Erről már tárgyalnak is a politikussal.


Elhangzott: 2 millió hektár állami föld van, ebből 120 ezer hektárt eladtak, most 140 ezer hektárt hirdettek meg, így nem "visszafordíthatatlan a folyamat". A következő kormány vissza tudja vásárolni a földeket azoktól, akik jóhiszeműen szerezték meg, akik pedig nem tudják igazolni a vásárlásra szánt forrás eredetét, azoktól el fogják venni a földet, mert ők bűncselekménnyel jutottak a földhöz - mondta Gőgös Zoltán.







Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 03. 02.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?