Nem meglepő: elkaszálta az ellenzéki népszavazásokat a parlament

Nem meglepő: elkaszálta az ellenzéki népszavazásokat a parlament

Kész Zoltán és Gőgös Zoltán népszavazási kezdeményezése jutott eddig a legtovább az ellenzéki kezdeményezések közül, de most ezeket is elkaszálták.


Kedden elutasította az eddig legtovább jutott ellenzéki népszavazási kezdeményezéseket a parlament.


Kész Zoltán független parlamenti képviselő azt szerette volna megkérdezni népszavazáson, hogy „Egyetért Ön azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 2. számú mellékletében meghatározott gazdasági társasággal foglalkoztatás i jogviszonyban álló természetes személy havonta legfeljebb bruttó 2 millió forint összegű javadalmazásban részesülhessen...”, míg Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő azt kérdezte volna meg, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról...".


Mivel mindkét kezdeményezéshez az érvényes aláírások száma elérte a százezret, de nem volt meg a 200 ezer, amelynél már kötelező kiírni a népszavazást, ezért a parlamentnek kellett döntenie arról, hogy kiírják-e a népszavazásokat.


Kedden végül a képviselők 58 igen szavazattal, 107 nem ellenében elutasították Kész Zoltán kérdését, 59 igen szavazattal, 108 nem ellenében pedig Gőgös Zoltán népszavazási kezdeményezését is.






Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 10. 25.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?