''A bizalomra rászolgálni a kormányzó erők feladata'' - Professzorok Batthyány Köre

Bírálja a nemzeti parkok földjeinek államosítását és a brókerbotrányok egyenlőtlen kezelését a Professzorok Batthyány Köre.

A kifejezetten polgári értékek iránt elkötelezett egyetemi tanárok 20 éve alakult egyesületét a Jobbik tapolcai előretörése indította megszólalásra. A professzorok szerint az időközi választások eredménye tükrözi a társadalom hangulatát, amit a jelek szerint a kedvező gazdasági adatok sem ellensúlyoznak.


Új, súlyos problémák jelentek meg, amelyek kezelése a nemzet egységét, a kormány erőteljes megtámogatását kívánná - állítják a professzorok. Ilyen az illegális bevándorlás növekedése, a külvilágban zajló keresztényirtás, Magyarország új szerepvállalása az arab világ konfliktusaiban, továbbá annak esélye, hogy az ország a szuverenitásának fontos szeletét vesztheti el az amerikaiakkal tervezett szabadkereskedelmi megállapodásban. Ideje, hogy észrevegyük: a közbizalom új hálójára van szükség. Nekünk, polgároknak kell bizalmat adnunk, de a bizalomra rászolgálni a kormányzó erők feladata – fogalmaztak a professzorok.






Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 04. 25.
Cikk forrása

2015. április

© 2013 Kié legyen a föld?