Kishantost nem lehet elhantolni!

Csaknem 2000 helyre jutott az országban azokból a kishantosi bio-vetőmagokból, amelyeket a Greenpeace Magyarország ma délután a pesti Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt osztott szét. A magokért már az első órában több mint 600-an álltak sorba.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által elvetett gabonát a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. De nem veszett el a lehetősége annak, hogy Kishantos teljes szépségében újjászülessék: a bírósági perek még csak most kezdődnek, az országos felháborodás pedig akkora, amelyet figyelembe kell venniük a döntéshozóknak is.


A Greenpeace a mai eseményt azzal a céllal szervezte, hogy Kishantos szellemisége, „magjai” – mint a közösség számára fontos értékek megtestesítői – minél több otthonba eljussanak. Így minden olyan termény, amelyet a földeken tönkretettek, új életre kel(het).


A Greenpeace arra kéri az újdonsült magtulajdonosokat, hogy a kikelt növényekről küldjenek fotót az info@greenpeace.hu e-mail címre. A képeket a Kishantos védelmére tett további lépéseinkben kívánja a szervezet felhasználni.


Forrás:
Infovilág






Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 04. 23.
Cikk forrása

2014. április

© 2013 Kié legyen a föld?