Földtörvény: halasszák el

A Jobbik arra használta volna fel a földtörvény ügyében kezdeményezett parlamenti ülésnapot, hogy a jogszabály hatályba lépésének elhalasztására tegyen javaslatot – mondta Balczó Zoltán, az Országgyűlés jobbikos alelnöke a házbizottság keddi rendkívüli ülése után.


foldtorvenyA politikus jelezte, hogy minden elérhető képviselőjük aláírta azt az ívet, amelyen az LMP a rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte, s a Jobbik egyértelműen amellett volt, hogy a benyújtott törvényjavaslatot tárgyalják meg.


Nem azért, mert azt tartják az igazi megoldásnak – tette hozzá -, hanem arra használták volna fel az ülést, hogy a földtörvény hatályba lépésének elhalasztására adjanak be módosító indítványt. Ez gyakorlatilag azt jelentette volna, hogy fennmarad a külföldiek földvásárlási moratóriuma – mutatott rá.


A Jobbik alelnöke kifejtette: nemcsak a spekuláns tőkével szemben akarják megvédeni a magyar földet, hanem a külföldiek földvásárlásától is. Erre másik fontos lehetőségként Magyarország Európai Uniós csatlakozási szerződésének felülvizsgálatát nevezte meg, s szavai szerint megszüntetné az országot diszkrimináló helyzetet.


Felidézte, hogy a vonatkozó javaslatukat az Országgyűlés nem fogadta el, népszavazási kezdeményezésük pedig a Kúria előtt van.


Balczó Zoltán kérdésre szólt arról is: nem árul el nagy titkot, hogy a Jobbik frakcióvezetője várhatóan Vona Gábor pártelnök lesz, de, mint mondta, minden személyi kérdésről a jövő hétfőn, az alakuló frakcióülésen döntenek majd.






Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 04. 29.
Cikk forrása

2014. április

© 2013 Kié legyen a föld?