Együtt: "fideszes Döbrögik" kezébe kerülnek az állami földek

Hatalomra kerülése esetén minden ellopott állami földet visszavenne a „fideszes Döbrögiktől” az Együtt, mondta az ATV Startban a párt elnökségi tagja.


Berkecz Balázs szerint ezeken a földeken munkaerőigényes mezőgazdasági tevékenységeket lehetne folytatni, ezáltal csökkenteni lehetne a munkanélküliséget a szegényebb településeken.

Ehelyett olyan fideszes haverok juthatnak hozzá az állami földekhez, akiknek korábban közük nem volt a földműveléshez – vélekedett Berkecz. Az Együtt politikusa szerint a Fidesz a rendőrséggel biztosítja az árverések védelmét, elmondása szerint ő maga is nehezen tudott bejutni nézőként egy árverésre. Berkecz szerint az emberek félnek licitálni, ezért nincsenek versenytársai a fideszes haveroknak.


Mindenesetre, ha már privatizálunk, érdemes lett volna erről az emberek véleményét is megkérdezni, és nem csak papolni a nemzeti együttműködésről – fogalmazott Berkrecz, aki nem érti, hogy ha például Lázár János szerint nem működnek az állami gazdaságok, akkor miért államosítják a közműcégeket, vagy a bankokat, vagy ha mégis működnek, akkor miért van szükség privatizációra.







Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 11. 25.
Cikk forrása

2015. november

© 2013 Kié legyen a föld?