Ez a fiatal család megvalósítja mindazt, amiről mi beszélünk Kishantoson

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 01. 31.
Cikk forrása

Évkerék Ökotanya: nevezhetjük mintaprojektnek, mégis az itt gazdálkodó fiatal házaspár élete inkább emberi megközelítésben egy lélekemelő történet.   

evkerek2

Szeged közelében, Balástyán él egy házaspár. Kiss László és Kiss-Kovács Orsolya a gyermeknevelésen túl az Évkerék Ökotanyán zöldséget termel, állatokat tart, és egész életvitelét igyekszik fenntarthatóvá tenni.  Jelenlegi életük, munkájuk, szellemiségük alighanem sokaknak mutat jó és követendő példát és a szlogennel élve: megér egy misét.


László Békés megyében, Szeghalmon nőtt fel, Orsolya a Budapest melletti Dunakeszin. Mindketten mezőgazdasági vonalon tanultak: a férj kertészmérnöknek Budapesten, a feleség környezetgazdálkodási agrármérnöknek Gödöllőn. Történetükről Orsival, az Évkerék Ökotanya „szóvivőjével” beszélgettünk. 




>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Ács Sándorné jogerősen pert nyert Budai Gyula ellen

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 01. 31.
Cikk forrása

Másodfokon is pert nyert Budai Gyula ellen Ács Sándorné a jó hírnévhez való jogának megsértése miatt indított perben- tudta meg az atv.hu a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjétől.


"A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Budai Gyula valótlan állításokkal megsértette Ács Sándorné jó hírnévhez fűződő jogait. Az ítélet elégtétel adására és 800.000 Ft nem vagyoni kártérítés, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte Budai Gyulát"- közölte Ács Sándorné.




>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Nevetve rázta le az átvert gazdákat a fideszes képviselő

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 01. 29.
Cikk forrása

Az állami legelőkre kiírt földpályázat vesztes gazdái ma fölkeresték a berettyóújfalui képviselői irodájában Vitányi István fideszes honatyát, mert úgy érezték, hogy a kormánypárti politikus az elmúlt egy évben nem állt ki mellettük.


Hiszen pontosan egy éve derült ki, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park által lebonyolított pályázaton a helyi gazdák szerint súlyos visszaélések történtek, és azóta senki sem orvosolta a problémát. Több településen elvitték a földet a helybéliek elől az "idegenek", s a csalódott gazdák az eredmények alapján arra gyanakodnak, hogy jól szervezett csalássorozat történhetett: egy beazonosítható baráti kör előre leosztott magának bizonyos területeket. Azt várták volna az immár tizenhét éve a Parlamentben ülő Vitányitól, hogy szívvel-lélekkel a vesztesek mellé áll.

Vitányi (jobbra) és a gazdákNépszabad


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



© 2013 Kié legyen a föld?