NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 28.


Alulírott magyar állampolgárok, a magyar állami földek tulajdonosaiként ezúton kinyilvánítjuk, hogy az állami földek eladásához nem járulunk hozzá. Továbbá kinyilvánítjuk, hogy az állami földek jelen kormány általi kezelését elfogadhatatlannak, egyenesen nemzetellenes bűnnek tartjuk.


Követeljük, hogy a 2011. októbere óta zajló színlelt és törvényellenes ál pályázati rendszer "nyerteseivel" megkötött szerződéseket semmisítsék meg, és az állami földeket a 2012-ben közmegegyezéssel elfogadott Nemzeti Vidékstratégia szerint a gazdákkal érdemi egyeztetésben kialakított, tisztességes pályázati eljárás útján az NFA törvény birtokpolitikai irányelvei szerint hasznosítsák!


Magyarország, 2016. február 28.


Ertsey Attila - Szentendre
Ács Sándorné - Mezőfalva
Dr. Ángyán József - Gödöllő
Nagy Béla - Enying
Meskóné K. Judit - Budapest
Kocsis Csaba - Budapest
Mihályfi Márta - Budapest
Teichel István - Lepsény
Szilágyi Domokos János - Pécsvárad
Ruzsa Ágota - Remeteszőlős
Bánkövi Dóra - Budapest
Vajda László – Pécs
Dr. Horváth Melinda - Cegléd
Rozgonyi Orsolya - Szentendre
Mészáros Norbert - Gödöllő
Szabó Kálmán -



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



regisztráció Lezárult a földügyi népszavazás aláírásainak első ellenőrzése - Nincs meg a 200 000 érvényes aláírás

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 28.
Cikk forrása

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) befejezte a földügyi népszavazás kiírása érdekében leadott aláírások első ellenőrzését, mintegy 20 000 érvényes aláírás hiányzik a 200 000-hez.


Az NVI közleményben tudatta, az aláírásokat még egyszer leellenőrzik, és az így véglegesített számokkal fordulnak a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely határozatban állapítja majd meg az ellenőrzés eredményét, mely ellen a Kúriához lehet fordulni jogorvoslatért.
    

Gőgös Zoltán szocialista politikus magánszemélyként nyújtotta be a földügyi népszavazási kérdést, amely így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról...". 
    

Gőgös Zoltán korábban úgy nyilatkozott, hogy 28 250 aláírásgyűjtő ívet adott le az NVI-nek, ugyanakkor az iroda gépi,



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Csányi Sándort milliárdos előnyökhöz juttathatják a mintagazdaságai

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 26.
Cikk forrása

A bankár bólyi és dalmandi cégét is rendeletben jelölték ki mintagazdaságnak, amivel milliárdos nagyságrendű előnyökhöz juthat. Csányi Sándornak a jövő héten induló újabb földárverések miatt sem kell izgulnia, ő továbbra is nyugodtan gazdálkodhat az állami birtokokon.


Megjelent az a rendelet, amelyben már jogi erővel jelölik ki a jövőben mintagazdaságként működtethető agrárvállalkozásokat. Meglepetés nincs, a korábbi jelzéseknek megfelelően valóban az OTP elnök-vezérigazgatójának agrárholdingjába, a Bonafarmba tartozó két cége, a Bólyi és a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. lett mintagazdaság. Ezeken kívül a három állami ménescég, a szilvásváradi, a mezőhegyesi és a bábolnai kapta meg a megtisztelő címet és az azzal járó kedvezményeket.


Csányi Sándor ebből több módon is profitál. Az állam egyrészt nem bocsátja árverésre azt a 25 ezer hektár földet, amelyen a két cég gazdálkodik, vagyis nem lesz szükség trükközésre, hogy valahogy a cégcsoport érdekeltségében maradjon a terület, mellesleg egy esetleges új tulajdonos


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Most mi lesz" - Keresztbe tehet Orbánéknak a Kúria

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 25.
Cikk forrása

A március elején induló újabb állami földárverések leállítását sürgeti Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő azután, hogy a Kúria hitelesítette azt a népszavazási kérdést, amely arról szól, hogy az Országgyűlés törvényben tiltsa meg az állami földeladásokat. Felmerülhet, hogy a már értékesített állami földeket is vissza lehetne venni, ha a választópolgárok érvényes népszavazáson a hitelesített kérdésre igent mondanának.


Az állami földeladásokat tiltó törvény azonban jelentős veszélyeket is magában hordozna, mert elvileg lehetővé tenné a magyarországi termőföldek tartós államosítását. Az állami irányítású nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) ugyanis első helyen szerepel az úgynevezett elővásárlási rangsorban, így elvileg minden piacra kerülő földet megvehet, amelyeket azonban egy tiltó törvény megalkotása után már nem lehetne újra eladni.


Orbán Viktor miniszterelnöknek le kellene állítania az újabb állami földárveréseket – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő azután, hogy a Kúria hitelesítette az általa benyújtott népszavazási kérdést, amely arra irányul, hogy a parlament egy új törvény megalkotásával tiltsa meg



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Mehet a népszavazás az állami földek eladásáról

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 25.
Cikk forrása

Kezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.



fotó: pixabay.com


A kérdést Gőgös Zoltán szocialista politikus magánszemélyként nyújtotta be, a kérdés úgy szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról...”


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjainak többsége tavaly november 30-án arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, hogy a kezdeményezés a költségvetési törvényt érinti, megfogalmazása pedig nem teljesen egyértelmű.


A Kúria kedden az internetes oldalán nyilvánosságra hozott végzésben azonban úgy foglalt állást, hogy a kérdést hitelesíti. Álláspontja szerint az állami tulajdonban lévő termőföldek értékesítésekor nem közvetlenül költségvetési kérdésről, hanem mindenekelőtt a nemzeti vagyonba tartozó különleges jogállású vagyonelemmel való gazdálkodásról van szó.


Gőgös Zoltán



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Mészáros Lőrinc meg a foci lehet a kapocs Herceghalom és a népszavazási balhé között...

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 25.
Cikk forrása

Herceghalmon már az ezredforduló előtt felbukkantak Fidesz-közeli, illetve felcsúti vállalkozók, a település második legnagyobb munkaadója Mészáros Lőrinc. Apolgármester összeveszett Fidesszel, s az is lehet, hogy a népszavazási akcióval kezdte volna a viszony helyreállítását.


Miért épp Herceghalom" – találgatja két napja a fél ország arra utalva, vajon hogyan csöppent a takaros és módos, de nem különösebben izgalmas település hírében álló község első embere a Nemzeti Választási irodánál történt balhéba. A település mindeddig leginkább a helyi „állami” gazdaságról ismert – a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Zrt. (HKG, jelenlegi nevén Agrosystem) a piszkos tizenkettőnek titulált gazdaságok között került Fidesz-közelbe az első Orbán-kormány idején.


A HKG-ban már 1999-ben felbukkant igazgatósági tagként a felcsúti Flier János, akit töretlenül Mészáros Lőrinc egyik gazdasági „követeként” szokás emlegetni az Észak-Dunántúli régióban, a vezérigazgató pedig az Orbán-családdal utóbb ingatlanüzleteket kötő Bodnár Sándor lett – írja az Átlátszó. Többszöri cégátalakulások


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Akkor most hogyan lett Lázárból földműves...

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 25.
Cikk forrása

Nem végzett semmilyen aranykalászos gazdaképzőt Lázár János, szerinte mégis jogosan került a földműves névjegyzékbe, legalábbis erre következtethetünk egy képviselői kérdésre adott válaszából. A legvalószínűbb, hogy nem is saját jogán, hanem valamelyik családtagja közös őstermelői igazolványának köszönhetően lett belőle "földműves". Ez pedig azt jelenti, hogy nem nehéz visszaélni a földforgalmi törvény szellemével: azzal, hogy föld csak azé legyen, aki abból él.


Lázár János, aki gyakran el szokta mondani, hogy kétkezi munkából élő, földműves családból származik, tavaly az eddigi birtokaihoz szerzett még egy hathektáros erdőt, valamint egy tizenhat hektáros vegyes művelésű területet (szántó, legelő, erdő). Mint ahogy a február elsején nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából kiderült, a birtokokat még nem írták a nevére, a 19 másikkal szemben, amelynek tulajdonosa vagy haszonélvezője.


Mivel az új földvásárlások feltétele a földforgalmi törvény módosítása után az, hogy valaki benne legyen a földműves jegyzékben, Gőgös Zoltán (MSZP) parlamenti kérdésében – amely alapvetően



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Márciusban kezdi gyűjteni az aláírásokat az MSZP

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 25.
Cikk forrása

Március 15-e után kezdi az aláírásgyűjtést az MSZP a földprivatizáció tilalmáról szóló népszavazás ügyében – nyilatkozta híradónknak Gőgös Zoltán.

A szocialisták elnökhelyettese, egyben szakpolitikusa arról kérdezné meg a választókat, hogy a parlament törvényben tiltsa-e meg az állami tulajdonú termőföldek értékesítését. A Nemzeti Választási Bizottság arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, hogy a népszavazás érintené a költségvetést, a Kúria viszont átengedte a kérdést – a legfőbb bírói testület álláspontja szerint ugyanis nem közvetlenül költségvetési kérdésről van szó.


„Én úgy számolom most, hogy hétfőn, de a kezdéssel, most én úgy látom, hogy március 15-e előtt nem nagyon. Tehát az ünnepekre időzítenénk a kezdést. Most úgy tervezem, legalábbis így van most az agyamban. És összehangoljuk a Kész Zolival tehát a gyűjtést, mert neki is van



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Lengyelország öt évig szüneteltetné az állami termőföld eladását - Április 30-án léphet hatályba az új szabályozás

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 24.
Cikk forrása

Az állami termőföld ötéves eladási tilalma, illetve a földértékesítés helyettesítése sokéves bérbeadással szerepel abban a törvényjavaslatban, amelyet a lengyel kormány ülésén tárgyaltak meg.

A lengyel sajtóban ismertetett törvényjavaslat az egy hektárnál nagyobb telkekre vonatkozik. Kivételt jelentenek többek között a különleges gazdasági övezetekben fekvő földek és azok a telkek, amelyeket a helyi területfelhasználási tervek a földműveléstől eltérő célokra szánják.


A javaslat szerint "az állami föld alapvető használati formája" a sokéves bérbeadás lenne, a bérlő a későbbiekben elővásárlási joggal élhetne.


A magánkézben lévő 1 hektárnál nagyobb termőföldet csak az egyéni gazdálkodók és a földet személyesen művelők vehetnék meg, a társaságok, cégek, illetve a szövetkezetek esetében ez nem volna lehetséges.


A magánföld csak a családi - azaz a 300 hektárral kisebb földdel rendelkező - gazdaságok bővítésére lenne vásárolható. Előírnák



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Lehet népszavazni az állami földek megtartásáról

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 23.
Cikk forrása

Most árverezik el a maradék állami földeket / Fotó: Grnák László




>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Népszavazás a földekről: folytatódik az árverés

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 23.
Cikk forrása

Annak ellenére is folytatódnak a földárverések, hogy a Kúria zöld utat adott annak a népszavazási kérdésnek, hogy megtiltsák az állami földek értékesítését – tudta meg az Origo.


A Földművelésügyi Minisztérium nem fordul az Alkotmánybírósághoz annak kapcsán, hogy a Kúria zöld utat adott egy népszavazási kezdeményezésnek, ami az állami földek eladásáról szól. A minisztérium azt is közölte az Origóval, a földárverések március 1-jével folytatódnak, újabb 140 ezer hektár állami föld értékesítésére kerül sor változatlan feltételekkel és áron, hiszen a kormány célja az, hogy a föld azé legyen, aki megműveli.


Gőgös: Összegyűjtjük a 200 ezer aláírást


Mint arról korábban beszámoltunk, megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést. A referendumot Gőgös Zoltán, az MSZP képviselője kezdeményezte.


Gőgős Zoltán, a népszavazás kezdeményezője az Origónak azt mondta, hogy négy hónapjuk van arra, hogy összegyűjtsék a szükséges aláírás-mennyiséget. A



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Mehet a népszavazás az állami földek eladásáról

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 23.
Cikk forrása

Kezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.



fotó: pixabay.com


A kérdést Gőgös Zoltán szocialista politikus magánszemélyként nyújtotta be, a kérdés úgy szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról...”


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjainak többsége tavaly november 30-án arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, hogy a kezdeményezés a költségvetési törvényt érinti, megfogalmazása pedig nem teljesen egyértelmű.


A Kúria kedden az internetes oldalán nyilvánosságra hozott végzésben azonban úgy foglalt állást, hogy a kérdést hitelesíti. Álláspontja szerint az állami tulajdonban lévő termőföldek értékesítésekor nem közvetlenül költségvetési kérdésről, hanem mindenekelőtt a nemzeti vagyonba tartozó különleges jogállású vagyonelemmel való gazdálkodásról van szó.




>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



"GRANNY" TAVASZI BÚZA CSÁVÁZATLAN VETŐMAG ELADÓ

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 22.


Magas termőképességű, kiváló minőségű, betegségeknek ellenálló
63 q fémzárolt vetőmag 96-98 % csíraképesség
Tel: 30 3850 379

A GRANNY szálkás tavaszi búza, korai éréssel. A jó betegség ellenállóság és magas esésszám garantálja a jó malmi minőséget. Magas, stabil a termésátlaga, minden termőkörzetbe javasolható.


nagyon magas termőképesség
korai érés
kiváló malmi minőség, magas esésszám
jó betegség-ellenálló képesség
Ajánlott vetőmagmennyiség: 190-220 kg/ha
Vetésidő: február közepétől, amilyen hamar lehetséges





>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Népszavazás lehet az állami földek értékesítésének tilalmáról

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 19.
Cikk forrása


Megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.


A kérdést Gőgös Zoltán szocialista politikus magánszemélyként nyújtotta be, a kérdés úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról..."


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjainak többsége tavaly november 30-án arra hivatkozva tagadta meg az aláírásgyűjtő ív hitelesítését, hogy a kezdeményezés a költségvetési törvényt érinti, megfogalmazása pedig nem teljesen egyértelmű.


A Kúria kedden az internetes oldalán nyilvánosságra hozott végzésben azonban úgy foglalt állást, hogy a kérdést hitelesíti. Álláspontja szerint az állami tulajdonban lévő termőföldek értékesítésekor nem közvetlenül költségvetési kérdésről, hanem mindenekelőtt a nemzeti vagyonba tartozó különleges jogállású vagyonelemmel való gazdálkodásról van szó.

 



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



NAGY-NAGY MEGLEPETÉS A 60 nap még el sem indult...

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 17.


NINCS SZERZŐDÉS!


Az állam által megbízott ügyvédi irodák milliárdokat vesznek fel a szerződések elkészítéséért, de szerződés az NINCS!


Mindenki úgy tudja, hogy az állami földek árverése után megkezdődött a 60 napos kifüggesztési időszak, és annak letelte után, tehát MOST az üzletek megköttetnek.


CSAKHOGY a 60 nap még meg sem indult, mert a szerződések nem lettek kifüggesztve! Pontosabban nem a szerződés lett kifüggesztve, hanem az NFA honlapján is megtalálható hirdetmény (http://www.nfa.hu/3_ha_termerteket_meghalado_foldreszletek_…)


A kifüggesztett "sajtpapírok" nem felelnek meg a törvényi előírásoknak:


az NFA árverési hirdetményének 5. pontja,
a 2013. évi CXXII. tv. (földforgalmi törvény) 21. §, 1. és 2. pontja,
a 262/2010. (XI.17.) Kormány rendelet (a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól)32/A § 1. pontja


melyekben mindenhol egyértelműen a szerződés kifüggesztéséről rendelkeznek a vonatkozó jogszabályok.


Ha a kifüggesztés nem a törvények szerint történt, akkor az egész folyamat érvénytelen!


Mezőfalva, 2016. február 17.


Ács Sándorné agrármérnök




>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



„Tényszerűen kijelenthetjük, hogy a kormány termőföld-privatizációja megbukott.”

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 16.


Tényszerűen kijelenthetjük, hogy a kormány termőföld-privatizációja megbukott. Az állami földek eladása totális csőd lett. Egymás között marakodnak a földeket rokonságuknak megszerző kormánypárti politikusok. A legfőbb kérdés, hogy mit kezd a kormány ezzel a ténnyel. Késnek a kifizetések a gazdáknak.


Lesz következménye a félmilliárdos honlapnak, fognak úgy feljelentést tenni, mint az MSZP-s Leader-es egyesület ügyében" A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-től visszakövetelik a jogosulatlanul felvett milliókat" Lesz következménye a hozzá nem értésnek, inkompetenciának és a pénzlenyúlásoknak"
Sallai R. Benedek tegnapi parlamenti interpellációja.


Mikor kezdődik a felelős agrárkormányzás" | Hírek | Greenfo - Zöld iránytű a netenTényszerűen kijelenthetjük, hogy a kormány termőföld-privatizációja megbukott. Az állami földek eladása totális csőd lett. Egymás között marakodnak a földeket rokonságuknak megszerző kormánypárti politikusok. A legfőbb kérdés, hogy mit kezd


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Kiválasztott ügyvédek szakítanak óriásit az állami földek eladásán

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 16.
Cikk forrása

Jelentősen megdobta 32 ügyvédi iroda bevételeit a két hónapja zajló állami földeladás. A licitek nyertesei kizárólag a Nemzeti Földalap által kijelölt jogászokkal végeztethetik el az átíratást. A kisebb értékű területet vásárló gazdáknak többet kell fizetniük a szolgáltatásért, az új oligarchák pedig kedvezményt kapnak.

Minimum másfél milliárd forintos extraforgalmat generált a kormányzat néhány kiválasztott ügyvédi irodának.




>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



MSZP: Sofőrjeik veszik a földet a fideszeseknek

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 10.
Cikk forrása

Gőgös Zoltán (MSZP) szerdán sajtótájékoztatón szólított fel két fideszes képviselőt, hogy tisztázzák a vagyonbevallásukat, mert olyan földügyletekben vehettek részt, amelyre nem látszik a fedezet.


Mindkét fideszes képviselő Gőgös gyanúja szerint a sofőrjén keresztül szerezhetett termőföldet.


Simonka György sofőrje 100 millió forintért vett földet Mezőhegyesen. Gőgös szerint nem magának.


Győrffy Balázs sofőrje pedig 150 hektár földet vett, majd egy-egy hektárt ebből elcserélt vele, ezzel Győrffy elővásárlási jogot szerzett, és így már megvehette a sofőr földjeit, átvállalva 160 millió forintos hitelét is. (MTI)



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



LÁTLELET MAGYARORSZÁGRÓL

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 09.


avagy hogyan blokkolják a kormánypártok a kormány ellenőrzésére hivatott albizottság működését, vagyis az alkotmányosságot

Tisztelt Címzettek!


A nap mint nap ránk zúduló hírözön és a mindennapok forgataga már el is feledtette az állami földeladások ügyében 2016. február 2-re összehívott, de a kormánypártok által meghiúsított ellenőrző albizottsági ülés ügyét - de nem szabad napirendre térni felette, hiszen ez a Magyar Országgyűlés egyetlen olyan intézménye, amelynek joga és kötelessége ellenőrizni a Kormány tevékenységét.


Ez az ülés lett volna az egyetlen esély, hogy az állami termőföldvagyon felszámolását, az állam vagyonvesztését hivatalosan számon kérhessék a kormányon.


OTT VOLTAM, és megörökítettem néhány történelmi pillanatot


1.) Az első képen az albizottság ülésének kezdetét láthatjuk:
Jelen vannak:
Dr. Legény Zsolt (MSZP) az Ellenőrző Albizottság elnöke,
Harangozó Gábor (MSZP) az Ellenőrző Albizottság tagja,
Magyar Zoltán (JOBBIK) az Ellenőrző Albizottság tagja.


Az elnöki asztalnál Font Sándor (FIDESZ), aki nem tagja az az Ellenőrző



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



AKIK MENEKÜLNEK

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 02.


Jelen voltak a kormánypárti tagok által meghiúsított ellenőrző albizottsági ülésen a Kormány alábbi képviselői, de a határozatképtelenség kimondásának pillanatában felpattantak, és szó nélkül elrohantak...

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár
Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes
dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár


Farkas Sándor a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos.






>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



AKIK BUJKÁLNAK

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 02.


Dankó Béla (Fidesz)
Győrffy Balázs (Fidesz)
Pócs János (Fidesz)
Földi László (KDNP)


Országgyűlési képviselők, akik távolmaradásukkal megakadályozták az Ellenőrző Albizottság ülésének megtartását, a Kormány képviselőinek meghallgatását az állami földek eladása és a Mezőhegyesi Ménesbirtok ügyében



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



BUJKÁLNAK ÉS MENEKÜLNEK

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 02. 02.


Bujkálnak és menekülnek a Kormány tagjai a föld ügyekben való meghallgatás elől... Ma ismét elszabotálták a kormánypárti képviselők a Parlament Mezőgazdasági Bizottságnak Ellenőrző albizottsági ülését, melynek témája az állami földek eladása lett volna.


 A Bizottság kormánypárti tagjai (4 fő) nem jelentek meg az ülésen, így azt határozatképtelenség miatt nem lehetett megtartani. Már egyetlen kormánypárti képviselő jelenléte is elég lett volna az ülés megtartásához, de egy sem jött el. Ott volt viszont a Kormány részéről Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár, Farkas Sándor a Mezőhegyesi Ménesbirtokért felelős kormánybiztos - akik a 9-kor kezdődő ülésről 9.08-kor rajtaütésszerűen elmenekültek. Igaz ugyan, hogy az ülés nem volt határozatképes, de ilyen esetben a a bizottság jelenlevő tagjainak joga van tanácskozás jelleggel folytatni az ülést, és meghallgatni a kormány megjelent képviselőit. Ez elől menekültek az államtitkárok. A bizottság jelenlévő tagjai: Legény Zsolt elnök (MSZP), Harangozó Gábor (MSZP), Magyar Zoltán (Jobbik) és


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



© 2013 Kié legyen a föld?