Pozitív az év végi mérleg

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kiemelt jelentőségűnek nevezte a magyar földet magyar kézben tartó új földtörvényt, valamint a kisgazdaságokat és agrárközéposztályt megerősítő Földet a Gazdáknak Programot. Ennek révén ugyanis számos család gyarapodik majd és új megélhetési lehetőséghez jut: a jövőben csak helyi gazdák vásárolhatnak termőterületet, s megtízszereződik az állami birtokot használók száma - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.


Növekedő pályára állt a magyar agrárgazdaság és ennek eredményeképpen javult a hazai életszínvonal - vonta meg a 2013-as esztendő mérlegét a vidékfejlesztési miniszter az agrártárca karácsonyi ünnepségén. 

Fazekas Sándor sikerként értékelte az új, konszenzusos halászati törvény megszületését, mely a vizek világában tesz rendet e korszerű szabályozás alkalmazásával. Emlékeztetett az egységes agrárszakképzés útnak indítására, illetve arra az ösztönző kormányzati szerepre, mely elősegítette, hogy a magyar élelmiszerek hozzáférhetőbbé váljanak. Összegzésként hangsúlyozta: a Vidékfejlesztési Minisztérium megítélése döntően pozitív mind a közvéleményben, mind kormányzaton belül is. 

Fazekas Sándor zárásképpen köszönetet mondott a 2013-ban végzett eredményes munkáért s kellemes karácsonyi ünnepet, sikerekben gazdag új esztendőt kívánt a Vidékfejlesztési Minisztérium minden dolgozójának.


Cikk megjelenésének dátuma: 2013. 12. 20.

Régebbi hírek

© 2013 Kié legyen a föld?