Meghekkelte a Fidesz a kishantos-bizottság ülését

A Fidesz-KDNP elszabotálta az Országgyűlés mezőgazdasági ellenőrző albizottságának ülését, amelyet az ellenzék a kishantosi mintagazdaság ellehetetlenítése miatt hívott össze.

Határozatképtelenség miatt elmaradt a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának szerdára összehívott ülése, miután azon csak a képviselőknek csak az egyharmada jelent meg. A távolmaradók a kormánypárti képviselők voltak.

Az ülést a Kishantos mintagazdaság ügyében tartották volna, azt az LMP-s Lengyel Szilvia november 8-án kezdeményezte. Mivel a kormánypártiak nem jelentek meg, az ülést megsem tudták kezdeni és napirendet sem tudtak elfogadni. Mint ismert, a Kishantoson üzemeltetett mintagazdaság alól az új földpályázatokkal egyszerűen kihúzták a talajt, az általuzk megművelt területet a földalap egyszerűen másnak adta.

Vitát, tanácskozást azért bonyolítottak a határozatképtelen ülésen, ezen részt vett a kormány nevében Bitay Márton állami földprogramért felelős  államtitkár, szerinte amit lehetett, már elmondtak az ügyben. A megjelent képviselők arról számoltak be, hogy a kishantosi ügyben új fejlemény van: Székely László ombudsman és helyettese, Szabó Marcel a vidékfejlesztési minisztert korábban intézkedési terv kidolgozására kérte a kishantosi biogazdálkodás eredményeinek megőrzése érdekében, szerintük ugyanis az itt évtizedek alatt létrejött környezeti értékek méltók az alkotmányos szintű védelemre.

Egyébként Bitay államtitkár sem maradt sokáig, amikor például az ellehetetlenített biogazdaság vezetője, Ács Sándorné kapott szót, az államtitkár elhagyta az ülést.


Cikk megjelenésének dátuma: 2013. 12. 18.
Cikk forrása

Régebbi hírek

© 2013 Kié legyen a föld?