Nézőpont: Érzelmek nélkül

IllusztrációIllusztráció - - Fotó: kiskuntv.hu
Nem tudom, mennyire lehet igaz, de a következő évek, évtizedek majd eldöntik, hogy a kormányunk tényleg megoldotta-e a magyarság 1100 éves problémáját. Nevezetesen: a földforgalom alapelveit rögzítő új földtörvény egyértelműsíti, hogy a magyar 
termőföld a helyben lakó gazdákéKovács Zsolt jegyzete.

Ha pedig mégsem az övék, akkor a magyar termőföld semmiképpen se kerüljön nagyüzemek használatába, hanem csakis a családi gazdaságokéba. Az indoklás logikus: elejét venni a spekulációknak.

Mi van azonban azzal a földtulajdonossal, aki nem akar gazdálkodni, bérbe sem szeretné adni a területét, hanem csupán egyet szeretne - eladni a földet, és azért minél több pénzt kapni" Lehet, hogy ő a spekuláns" Szerintem nem! Ha ugyanis - teszem azt - a hetedik határból érkezne vásárló, vagy ne talán az országhatáron túlról jönne, aki sokat fizetne a földért, és megművelné a területet, majd olyan technológiát hozna, amiről a helybeliek csak álmodnak, miért ne vásárolhatná meg a területet" Úgy gondolom, az érzelmeket ki kellene iktatni az efféle törvényekből, és ezeknek inkább a realitásokon nyugvó gazdasági érdekeket kellene szolgálni.


Cikk megjelenésének dátuma: 2013. 12. 17.
Cikk forrása

Régebbi hírek

© 2013 Kié legyen a föld?