Együtt-PM: az NFA-nak ki kell adnia az állami földpályázatok adatait

Egyetlen fideszes vezető sem mond igazat, amikor arról beszél, hogy a gazdákhoz kerülnek a földek – jelentette ki Szabó Rebeka.


A Kúria ítélete nyomán a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) 15 napon belül nyilvánosságra kell hoznia a 2012 márciusáig meghirdetett állami földbérleti pályázatok értékelését, bírálati lapjait és pontszámait – ezt az Együtt-PM színeiben politizáló Szabó Rebeka jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.


A politikus azt mondta, hogy az ügyben két éve indított pert, amit első és másodfokon is megnyert, de az NFA ezután egy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához. A mostani döntés még januárban született meg, de Szabó Rebeka csak hétfőn kapta kézhez.


A független képviselő úgy fogalmazott: az elmúlt két évben, míg zajlott a per több visszaélés is történt az állami földekkel. Ezek közé sorolta, hogy Mészáros Lőrinc cégén és családtagjain keresztül több állami földet használ a megengedettnél, hogy Bábonymegyeren az egyik nyertes bejelentette, az NFA-tól „leszóltak” neki, hogy nyerni fog és azt, hogy a Bükki Nemzeti Park pályázatait egy, „a földalapkezelő által odarendelt ügyvéd értékelte ki”.


Sem Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, sem az államtitkárok sem pedig a Fidesz szóvivő, nem mondanak igazat, amikor arról beszélnek, hogy a gazdákhoz kerülnek a földek – jelentette ki.


Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 03. 25.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?