AZ IGAZSÁG UTAT TÖRT MAGÁNAK

A Fővárosi Ítélőtábla tegnap - 2015. május 12-én - másodfokon ítéletet hirdetett a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírneve megsértése miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium (a jelenlegi kormánystruktúrában  Földművelésügyi Minisztérium) ellen indított perben.


Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft jóhírnévhez fűződő jogát. Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár  félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert Kishantosnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített.


Ezekkel a hazugságokkal igyekezett a Kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását.


A magyar igazságszolgáltatás Kishantos ügyében igazságot szolgáltatott:


A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla  jogerősen megállapította, hogy a Minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét a 2013. április 25-én „Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül” című közleményben.

 

Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a Minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével.

 

A bíróság a Minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.


Ács Sándorné ügyvezető
Kishantosi Nonprofit Kft.

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 05. 13.

© 2013 Kié legyen a föld?