Jó hír! Kishantos pert nyert a hatalommal szemben


Fotó: Népszava


A Fővárosi Ítélőtábla tegnap - 2015. május 12-én - másodfokon ítéletet hirdetett a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírneve megsértése miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium (a jelenlegi kormánystruktúrában Földművelésügyi Minisztérium) ellen indított perben.


Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft jó hírnévhez fűződő jogát.


"Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert Kishantosnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket
vállalt, amit nem teljesített." - írja a bírósági döntésről beszámolva Ács Sándorné, a Kishantosi Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Ezekkel a hazugságokkal igyekezett a Kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását.


"A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a Minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét a 2013. április 25-én kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül című közleményben. Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a Minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével. A bíróság a Minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte*"


Ács Sándorné ügyvezető
Kishantosi Nonprofit Kft."Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 05. 13.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?