XCOM 2 - éljen az ellenállás!

Bár a múlt héten még úgy tűnt, hogy egy új Bioshock résszel fogunk gyarapodni, mára bizonyossá vált, hogy azoknak volt igazuk, akik egy másik népszerű franchise folytatásának beharangozására tippeltek. A 2K kiadó közleménye alapján ugyanis nem a népszerű FPS, hanem a kilencvenes évek elején elstartort X-COM széria 2012-ben megjelent rebootja, az XCOM: Enemy Unkown kap majd idén egy folytatást.


Az XCOM 2 meglehetősen depresszív története szerint hiába volt minden erőfeszítés, az idegenek egyszerűen túl erősnek bizonyultak és elfoglalták a Földet, itt most az ő szavuk dönt minden fontos kérdésben. Bár a lények békét és jólétet ígérnek, páran tudják, hogy a csillagok közül érkezett kreatúrák szándékai egyáltalán nem olyan tisztességesek, mint amilyennek propagandaanyagaik feltüntetik őket. Ezért, pár bátor férfi és nő arra jut, hogy mivel a fajuk megmaradása a kérdés, kerül amibe kerül, de felveszi az egyenlőtlen harcot a megszállók ellen.


Ugyan a tervek szerint novemberben debütáló, az előző résszel ellentétben csak PC-re megjelenő programról még nem sokat tudni, a jelek szerint a játék legfontosabb újítása a „gerilla-életérzés”. Az XCOM ugyanis, bár még létezik, de már értelemszerűen nem kap anyagi támogatást.


Ezért ezúttal egy kormányügynökség helyett egy szétesőfélben lévő földalatti mozgalmat kell majd irányítanunk, ami kezdetben egy bázisként szolgáló űrhajón kívül nem sokkal fog rendelkezni. Ráadásul mivel az idegenek jóval fejlettebbek és kedvezőbb pozícióban vannak, el kell majd felejtenünk a látványos hadműveleteket, és bár természetesen néha nyílt csatában is meg kell majd tudnunk állni a helyünket, az észrevétlenül való ténykedés minden korábbinál nagyobb szerepet fog kapni. Lényeges újítás lesz még, hogy az új epizódban procedurálisan generált pályákon tesztelhetjük majd le taktikai képességeinket, azaz minden végigjátszás új kihívásokat fog tartogatni.

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 05. 31.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?