Jelentős kárt okoznak az államnak és a helyi közösségeknek az állami földek pályázatai

Nyílt levélben fordul minden közjogi méltósághoz az Élőlánc Magyarországért


A VI. Ángyán jelentésből http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php megállapítható, hogy az állami földekre kiírt pályázatokon túlnyomó részben nem helyi gazdálkodó családok nyertek. A bérleti díjat ugyanakkor gazdálkodó családok teherbíró képességéhez igazítva állapították meg. Ez a kedvezmény így nem a közösség érdekeit szolgálja, hanem magánvagyonokat gyarapít, ami egyértelműen kárt okoz a Magyar Államnak és polgárainak.


Súlyosan károsították azokat a helyi közösségeket is, ahol a település közigazgatási területéhez tartozó földeket nem a településen élőkhöz kerültek. Ezeket a településeket  megfosztották a földek 20 év alatt befolyó jövedelmétől, a földhöz kapcsolódó EU-s támogatásoktól, és a jövedelem után befolyó adótól - vagyis a megélhetés forrásától, és a  föld jövedelméből létrejövő gazdasági fejlődés esélyétől.


A VI. Ángyán jelentésből az is  megállapítható, hogy a pályázati kiírás szélesre tárta a kapukat a tisztességtelen magatartás, a visszaélések előtt, és lényegében színlelt pályáztatás folyt. Még is nyerhetett, aki nem is pályázhatott volna.


Az Élőlánc arra is felhívja  a közjogi méltóságok, valamint a jelen és jövő magyar nemzedékek figyelmét, hogy nincs ma Magyarországon olyan intézmény, mely jogosult lenne érdemben és hatékonyan fellépni az állami földvagyon védelmében.Ugyanakkor kormányközeli forrásból származó információk szerint a kormányzat arra készül, hogy az  állami földeket eladja az érdekkörébe tartozó „nyerteseknek”. Nem zárható ki, hogy ez még ezen a nyáron, tehát alig néhány hét múlva megtörténik.
Az Élőlánc Magyarországért követeli a felelősök azonnali távozását és felelősségre vonását. Követeli,  hogy bankárok és jogászok helyett a földhöz értő, köztiszteletben álló, felelős vezetők kezébe kerüljön a magyar föld ügye!


az Élőlánc Magyarországért elnöksége

***


A közjogi méltóságoknak írt levél és mellékletei, valamint a címzettek listája ennek a levélnek a mellékletében találhatóak.


---


Nyílt levél Magyarország közjogi méltóságai részére - 2015. 05. 29.

Magyarország közjogi méltóságai

Vesztes - nyertes települések - állami földbérletek, 2014. január 1-i állapot szerint

Hirdetmény: Simon-Hornok Réka - HANTOS HU21-10247 azonosító számú haszonbérleti pályázat nyertese

Hirdetmény: Mező Vidék Bt. - HANTOS HU21-10242 azonosító számú haszonbérleti pályázat nyertese

Ángyán József: VI. jelentés a földről


Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 05. 29.

© 2013 Kié legyen a föld?