Félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, mert Kishantosnak soha nem volt bérletidíj-elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített – állítja a Kishantosi Nonprofit Kft. vezetője egy tegnapi bírósági ítélet alapján.


kishantos


„Az igazság utat tört magának” – fogalmaz a másodfokú ítélet kihirdetését követően kiadott közleményében a Kishantosi Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ács Sándorné tegnap nyilvánosságra hozta, hogy jó hírneve megsértése miatt elmarasztalták a Vidékfejlesztési Minisztériumot (a jelenlegi kormánystruktúrában Földművelésügyi Minisztérium). Ács Sándorné szerint a fenti hazugságokkal igyekezett a kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását.


A másodfokú ítélet így fogalmazott:


„A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnevét a 2013. április 25-én Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül című közleményben. Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent, Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével. A bíróság a minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.”