Az LMP parlamenti frakciója közleménye

   Budapest, 2016. október 26., szerda (OS) - A termőföld-privatizáció úgy ér véget, ahogy elkezdődött: alaptörvénysértéssel és sok hazugsággal -


        Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul, amihez az ellenzéki pártok frakcióinak segítségét kéri, mivel a kormánypárti többség által tagnap megszavazott Nemzeti Földalapról szóló törvény módosítása nyilvánvalóan nem csak a jó erkölcsöt, hanem az Alaptörvényt is sérti.


     A vidékellenes Orbán-kormány bűne nemcsak annyi, hogy eladta az állami földeket, nagy részben a hozzá közel állóknak és befektetőknek. Ezt azzal is tetézi, hogy a befolyt összeget a korábbi kormányok és a saját maga által felhalmozott államadósság csökkentésére kívánja fordítani, a Nemzeti Földalapról szóló törvény világos rendelkezései ellenére.


     Mivel a kormány tisztában van azzal, hogy mindehhez a gaztetthez nem tudná az Országgyűlés kétharmadának szavazatát megszerezni, így elkerülte a minősített többséget igénylő szavazást.


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 10. 26.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?