Most már biztos, hogy nem lesz népszavazás az állami földekről

Elutasította a parlament Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő kezdeményezését, amely az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról szólt. Lezárta ugyanakkor a „Földet a gazdáknak!” elnevezésű programot, amellyel a kormány az állami mezőgazdasági területek jelentős részét eladta.

59 igen szavazattal, 108 nem ellenében nem támogatta az Országgyűlés Gőgös Zoltán népszavazási kezdeményezését, amely az állami termőföldek értékesítésének tilalmáról kívánt törvényt alkotni. A parlamentnek azért kellett mérlegelni az ügyet, mert a kezdeményezők nem érték el a referendum automatikus kiírásához szükséges 200 ezer aláírást, de 100 ezernél több támogatót gyűjtöttek.


Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire" Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban"


Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az Országgyűlés sikeresnek minősítette és lezárta ugyanakkor a kormány „Földet a gazdáknak!” elnevezésű állami termőföld-értékesítési programját, továbbá kimondta, hogy az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt alapvetően adósságcsökkentésre kell fordítani. A parlament - a földművelésügyi és a nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére - kormánypárti támogatással hagyta jóvá az erről szóló három előterjesztést.






Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 10. 25.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?