Ezen a nyáron az ország "nem mehet szabadságra"

Nyílt levél a magyar értelmiségnek, a média munkatársainak...


Tisztelt Professzorok, Művészek, Közéleti Emberek!

Tisztelt Média Munkatársak!

 

A magyar nép jövője, megmaradása kerül veszélybe, ha megvalósul a most induló gyalázatos néprablás. Ezen a nyáron elveszíthetjük a nemzeti vagyon stratégiai részét alkotó állami földvagyont!


Fontos a TTIP kérdése is, örvendetes, hogy megszólalt a magyar értelmiség, de az állami földek sorsa, a közvagyon közeljövőben való újabb megrablása is fontos kell, hogy legyen annak, aki magát felelős értelmiséginek tartja. Ezért arra kérek mindenkit, szólaljon meg ebben az ügyben is - közösen, vagy egyénenként minden lehetséges fórumon, tiltakozzon a kormánynál, a parlamentnél, a közjogi méltóságoknál, és hívja fel az emberek figyelmét. Ebben a vészterhes időszakban nem engedhetjük ki a földeket a kezünkből! Nagy szükségünk lesz még rájuk a tudósok által megjósolt ínséges időkben.

Az Élőlánc Magyarországért parlamenten kívüli párt a közjogi méltóságoknak  írt nyílt levelében már 2015. május 29-én figyelmeztetett. Ezt írta:


"...kormányközeli forrásból származó információk szerint a kormányzat arra készül, hogy az  állami földeket eladja az érdekkörébe tartozó „nyerteseknek”. Nem zárható ki, hogy ez még ezen a nyáron, tehát alig néhány hét múlva megtörténik."


Alig telt el néhány hét, és az akció máris indul: a gazdákat és a vidéket eláruló, a földmutyiban főszerepet játszó MAGOSZ már akcióba is lendült:


A kormány teremtse meg a lehetőségét a földvásárlásnak! (ProfitLine, 2015.07.03 02:01) A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) kormányzati lépéseket sürget annak érdekében, hogy a földeket a magyar gazdák ne csak bérlőként, hanem tulajdonosként művelhessék, a vásárláshoz pedig megfelelő finansz...


A megfelelő finanszírozás alatt a MAGOSZ azt érti, hogy kvázi ingyen kapják meg a mutyisok a botrányos és törvénytelen pályázatokon elnyert földeket, mint annak idején a ma már csak "piszkos 12"-nek nevezett állami gazdaságokat.


Minden el van készítve, Németh Lászlóné (Simicska Lajos és Nyerges Zsolt embere) már a megfelelő helyen készen áll a "kedvezményes hitelek" bonyolítására.  Ezért ne vegyen mérget senki az Orbán - Simicska háborúra...

Németh Lászlóné - jelenleg a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, aki 1998-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-nél dolgozott. Előbb vezérigazgatói tanácsadó volt, majd a hitelezési területet felügyelő ügyvezető igazgatónak nevezték ki. Ő biztosította a 12 állami gazdaság privatizációjához a rendkívül kedvezményes sok milliárdos nagyságrendű hiteleket.

 

Kérek minden gondolkozni képes embert, hogy semmilyen megfontolásból ne árulja el hazáját, tegyen meg mindent, hogy ezt a gyalázatot meg tudjuk akadályozni!

 

Kérem a sajtó munkatársait bárhol is dolgoznak - vállalják fel történelmi feladatukat az emberek hiteles tájékoztatásában, figyelmeztetésében.


Ezen a nyáron az ország "nem mehet szabadságra" - nem kapcsolhat ki, nem lankadhat a figyelme - mert a 12 állami gazdaságot is a nyári szabadságok alatt  - július-augusztusban vitték el, és mire az istenadta nép felocsúdott, már bottal üthette a nyomát... Ez most nem ismétlődhet meg! Ne hagyjuk!

 

2015. július 3.

 

Ács Sándorné

agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök


 

***


Jelentős kárt okoznak az államnak és a helyi közösségeknek az állami földek pályázatai


Nyílt levélben fordul minden közjogi méltósághoz az Élőlánc Magyarországért


 A VI. Ángyán jelentésből http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php megállapítható, hogy az állami földekre kiírt pályázatokon túlnyomó részben nem helyi gazdálkodó családok nyertek. A bérleti díjat ugyanakkor gazdálkodó családok teherbíró képességéhez igazítva állapították meg. Ez a kedvezmény így nem a közösség érdekeit szolgálja, hanem magánvagyonokat gyarapít, ami egyértelműen kárt okoz a Magyar Államnak és polgárainak.


Súlyosan károsították azokat a helyi közösségeket is, ahol a település közigazgatási területéhez tartozó földeket nem a településen élőkhöz kerültek. Ezeket a településeket  megfosztották a földek 20 év alatt befolyó jövedelmétől, a földhöz kapcsolódó EU-s támogatásoktól, és a jövedelem után befolyó adótól - vagyis a megélhetés forrásától, és a  föld jövedelméből létrejövő gazdasági fejlődés esélyétől.


A VI. Ángyán jelentésből az is  megállapítható, hogy a pályázati kiírás szélesre tárta a kapukat a tisztességtelen magatartás, a visszaélések előtt, és lényegében színlelt pályáztatás folyt. Még is nyerhetett, aki nem is pályázhatott volna.


Az Élőlánc arra is felhívja  a közjogi méltóságok, valamint a jelen és jövő magyar nemzedékek figyelmét, hogy nincs ma Magyarországon olyan intézmény, mely jogosult lenne érdemben és hatékonyan fellépni az állami földvagyon védelmében.Ugyanakkor kormányközeli forrásból származó információk szerint a kormányzat arra készül, hogy az  állami földeket eladja az érdekkörébe tartozó „nyerteseknek”. Nem zárható ki, hogy ez még ezen a nyáron, tehát alig néhány hét múlva megtörténik.
Az Élőlánc Magyarországért követeli a felelősök azonnali távozását és felelősségre vonását. Követeli,  hogy bankárok és jogászok helyett a földhöz értő, köztiszteletben álló, felelős vezetők kezébe kerüljön a magyar föld ügye!


az Élőlánc Magyarországért elnöksége***A közjogi méltóságoknak írt levél és mellékletei, valamint a címzettek listája ennek a levélnek a mellékletében találhatóak.


http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php...id=12180

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 07. 03.

2015. július

© 2013 Kié legyen a föld?