Jobbik: a megmaradt állami földeket is átjátsszák a csókosoknak

Figyelem! Fideszes családtag, haver és oligarcha kerestetik! Jelige: maradt még néhány hektár állami föld - írja Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtóközleményében.


A Fidesz-kormány a választások előtti hajrában igyekszik minden állami vagyont átjátszani a sajátjainak. Nem telik el nap, hogy ne derülne ki, az Orbán-kormány miként herdálja el a nemzet vagyonát. Lázár János nagybátyja után most Patkós Lajos mezőtúri fideszes képviselő közeli hozzátartozója tarolt a földpályázatokon. Patkós tagja a helyi "földosztó" bizottságnak, egyben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei agrárkamara alelnöke is. Szintén fideszes halászta el a földet a helyiek elől Gyomaendrődön, ahol - bizonyára véletlenül - Besenczy Zoltán szarvasi fideszes alpolgármester fia lett a nyertes.


A kisemmizett, tönkretett és csúnyán átvert helyben élő pályázók, a valódi gazdák joggal vannak elkeseredve. A Jobbik ismét megerősíti korábbi ígéretét: minden hektárt visszaszerzünk a fideszes rokonoktól és oligarcháktól, és a földeket egy átlátható, tisztességes pályázat keretében a helyben élő gazdacsaládok kapják meg.






Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 01. 16.
Cikk forrása

2014. január

© 2013 Kié legyen a föld?