Gazdakeserv fél pályán

Gazdakeserv fél pályán
Gazdakeserv fél pályán
- - Fotó: Matey István

Berettyóújfalu - Futótűzként terjedt a hír a tüntetők között, hogy Orbán Viktor hozzájuk tart.

"Adjátok vissza a bérelt legelőket a helybeli gazdáknak!...; "Fazekas miniszter úr, mondjon le!...; "Földet vissza a valós gazdáknak!" - ilyen és hasonló szövegű transzparenseket feszítettek ki a járműveikre azok a tüntetők, akik a hortobágyi földhaszonbérleti pályázatok eredménye ellen demonstráltak félpályás útlezárással pénteken Berettyóújfaluban.

A gazdák között máris futótűzként terjedt a hír, miszerint Orbán Viktor is a helyszínre tart. Később aztán kiderült, hogy "nem fehér Mercedes, hanem fekete Volga..., hiszen nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Balogh Zoltán miniszter látogatott a városba, de nem a gazdatüntetésre, hanem az esti rezsicsökkentési fórumra.


" Mi ez a csalódás ahhoz képest, amit a családunknak a földhaszonbérleti pályázat eredménye okozott...! Fiatalok is vagyunk, meg gazdák is, mégse járt nekünk bérelt legelő egy deka se. Kemény munkával felépítettünk valamit, és csak azért, mert valakiknek evés közben megjött az étvágyuk, nekünk már csak a kanálcsörömpölés maradt - dohogott a fiatalember, miközben a "miniszteres" transzparenst rögzítette a kisteherautó platójához.









Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 01. 31.
Cikk forrása

2014. január

© 2013 Kié legyen a föld?