...A miniszter úr mondjon le...!...

A tüntetésen
A tüntetésen
- - Fotó: Matey István

Berettyóújfalu - Forrnak az indulatok a hortobágyi földhaszonbérleti pályázatok eredménye körül.

Egy tüntető - egy papírzászló; megint egy tüntető" - nagyjából ebben a ritmusban láttak neki a félpályás útlezáró demonstrációjuknak pénteken délelőtt azok az elkeseredett gazdák, akiknek nem, vagy alig jutott a "koncból" az állami legelőterületek újraelosztása során"


Baleknak nézve


" Nyolcszáz juhunk van, és a feleségemmel élethivatás szerűen gazdálkodunk. A tanyánkhoz tartozik 37 hektár saját legelő, a szomszédunkban pedig van egy 44 hektáros terület, amit a Nemzeti Földalapnál megpályáztunk. Épp" az este láttam a interneten, hogy vesztettünk, egy két faluval odébb élő illető kapta meg a területet - avatott be az elmúlt hetek történéseibe Hajzer János bakonszegi gazda, és érzem a hangján, hogy kicsit (vagy talán nem is kicsit) baleknek érzi magát.


Azt mondja, direkt nem is pályáztak a Berettyón túloldalán lévő területekre, gondolván, nem akarnak keresztbe tenni az ott élő három-négy tanyatulajdonosnak. - Nem akartuk elvenni a másét, hát elvették mások a mienkét - kesergett a gazda, akinek ez nem akármilyen tanulópénz volt.









Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 01. 31.
Cikk forrása

2014. január

© 2013 Kié legyen a föld?