Tüntetés lesz holnap Kishantosért

Holnap lesz az első tárgyalása annak a pernek, amelyet a magyar állam nevében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) indított a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és a Greenpeace Magyarország ellen. A perben az NFA egyebek mellett annak a privát őrző-védő cégnek a költségeit akarja megfizettetni a két szervezettel, amelyet a vitatott kishantosi földbérleti pályázatok elleni békés és törvényes tiltakozások megelőzésére fogadott fel. Erről a Greenpeace programvezetője beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Mint mondta, 2013 áprilisban az állami földbérleti pályázat egyik nyertese az aratás előtt beszántotta a búzát Kishantoson. A korábbi tulajdonos és a Greenpeace a helyszínen tiltakozott. A Nemzeti Földalapkezelő két napra 9 millió forintért bérelt fel őrző védő céget, hogy biztosítsák a terület tönkretételét. Ennek költségeit és az állítólagosan elmaradt bérleti díjat akarják behajtani Kishantoson és a Greenpeacen - tette hozzá Rodics Katalin.


A demonstráción kihajtatott búzából kirakjuk a „Bátorság” feliratot, melynek egy-egy darabkáját a résztvevők hazavihetik. A csatlakozó szervezetek logóit egy élőkép erejéig a résztvevők egy-egy táblán a magasba tartják.

Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 11. 09.
Cikk forrása

2015. november

© 2013 Kié legyen a föld?